Zelfs katten houden van gadgets, echt waar!

Zelfs katten houden van gadgets, echt waar!

27 juni 2019 0 Door Tom

Ze zijn hartstikke schattig en super leuk, katten. Misschien heb jij er wel een, misschien wel twee, of wie weet heb jij er veel meer. Dat ze af en toe wat haren achterlaten, dat maakt niet uit. Je ruimt het maar weer op en je kan weer door. Sommige mensen vinden katten niet leuk, omdat je “niet met ze kan spelen”. Maar dat is toch onzin, er zijn zelfs een aantal moderne gadgets die katten hartstikke leuk zullen vinden. Ze zijn misschien al wel blij met een krabpaal, maar jij hebt zelf ook nog wel wat ideeën.

Simpelweg een laserlampje

Je hebt vast wel eens wat video’s op het internet voorbij zien komen van katten die een laserlampje volgen. Ze proberen hem dan te vangen, ook al is er niets om te vangen. Jij kan gewoon op de bank gaan zitten, je schijnt het lampje wat rond, en je katten schieten de kamer door om het rode lichtje te pakken te krijgen. Dat is toch hartstikke grappig, en het is ook spelen. Misschien rennen ze niet achter een bal aan, maar dat wil nog niet zeggen dat ze het niet naar hun zin hebben. Katten zijn heel anders dan honden, die spelen nu eenmaal ook anders.
Katten

Of een afstand bestuurbare muis

Als je echt een beetje van gadgets houdt en ook een of meer katten hebt, dan is dit nog leuk om zelf te maken ook. En anders kan je gewoon een op afstand bestuurbare muis kopen en hem zo door de kamer laten rijden. Je katten gaan er achteraan, en hebben nu wel echt iets om te vangen in plaats van een lichtje wat ze nooit echt te pakken zullen krijgen. Zelfs als jouw kat helemaal nooit achter muizen aan gaat kan je het nog leuk maken. Leg er bijvoorbeeld een kattensnoepje op en rij dan eens de kamer door, zelfs de luie katten zullen er dan achteraan gaan.

Zat voor katten om mee te spelen

Het is dus een mythe dat katten helemaal nooit spelen. Misschien slapen ze veel, maar dat wil nog niet zeggen dat ze nooit wakker zijn. Misschien heeft de ene een wat speelsere kat dan de ander, maar dat is toch ook zo met honden? De een rent de hele kamer door terwijl de ander liever gewoon de hele dag ligt te slapen. Tja, soms moet je het maar net treffen, of je maakt het gewoon een stukje leuker.