Modern konijnenhok bouwen

Modern konijnenhok bouwen

22 juli 2019 0 Door Tom

Populaire huisdieren

Konijnen zijn nog altijd zeer populaire huisdieren, en met goede reden. Het zijn ontzettend lieve en zachte dieren die ook nog eens ontzettend slim zijn. Zelf heb ik thuis altijd konijnen gehad. Dit werd vooral veroorzaakt door de liefde voor konijnen die mijn moeder had. Ze had zelf konijnen vanaf kinds af aan en dit is altijd zo gebleven. Er zijn natuurlijke verschillende soorten konijnen. Zo zijn er bijvoorbeeld dwergkonijnen en hangoor konijnen. Konijnen komen in verschillende maten. Wij hadden persoonlijk altijd relatief grote konijnen. Nu is het zo dat grote konijnen het beste buiten verblijven en ook ruimte nodig hebben om te rennen en graven. Dat betekent dus dat konijnen een mooi groot hok nodig hebben.

Konijnenhok bouwen

Alhoewel er meer dan genoeg opties zijn om een konijnenhok te kopen kun je natuurlijk ook zelf een konijnenhok bouwen. Dit geeft meer opties om een mooi hok te bouwen dat ook nog eens perfect past in je tuin. Als je een eigen konijnenhok gaat bouwen heb je natuurlijk eerst de juiste materialen nodig. De meeste hokken zijn gemaakt van hout maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed betonplex gebruiken voor het hok. Dit materiaal is duurzaam en relatief goedkoop en stevig.Zoals ik al aangaf aan het begin van dit artikel hebben konijnen veel ruimte nodig. Dat betekent dus dat dat je naast het hok er ook verstandig aan doet een ren aan het hok vast te maken. Je kunt overdag de ren toegankelijk maken voor het konijnen zodat deze kan rondrennen en graven en hem dan in de avond in zijn hok doen. Op deze manier is het konijn optimaal beschermd tegen roofdieren die voornamelijk in de avond en nacht actief zijn. Wat ook belangrijk is, is dat je de ren goed bouwt. Dit is het grootste voordeel van zelf een konijnenhok bouwen in plaats van een konijnenhok aanschaffen.

Ren toevoegen

De ren van een kant en klaar konijnenhok is vaak niet bestand tegen het graven en springen van konijnen. Konijnen zijn goede ontsnappers en zoeken vaak wat extra ruimte om te rennen. Daarom moet je zorgen dat de ren diep in de grond doorloopt en daarnaast dat de ren hoog genoeg is of overdekt is zodat het konijn niet uit de ren kan springen.Konijnen zijn fantastische lieve dieren maar het is belangrijk dat ze goed verzorgd worden. Er zijn te veel mensen die konijnen aanschaffen alleen maar om als de nieuwigheid ervan af is er niet meer naar om te kijken. Een konijn heeft levenslang liefde nodig.